***       Водещите вечерни новини        на 23

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
    на 23
Коментари Харесай

Водещите новини! Очаква се одобрение на Истанбулската конвенция следващата седмица. Проверяват се над 70 сигнала срещу Иван Гешев


   ***   

   Водещите вечерни новини   
    на 23 май    

 

Наблюдаващ прокурор е дал инструкции на органите Министерство на вътрешните работи за дейности за определяне на причинителите, които следва да бъдат подхванати в хода на досъдебното произвеждане.

Софийска районна прокуратура управлява досъдебно произвеждане за хулигански прояви, осъществени по отношение на постройката на Дома на Европа в гр. София.

***

Съветът на Европейски Съюз се чака да гласоподава идната седмица за въвеждането на Истанбулската спогодба. Това заяви съдокладчикът на Европейския парламент Арба Кокалари на конференция, на която изрази очакване при идното гласоподаване да се реализира необятно болшинство, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

Георги Кузманов, Гергана Мутафова, Калина Чапкънова, Огнян Дамянов, Йордан Стоев и Светлана Бошнакова показват, че от началото на месеца сме очевидци на неокачествимо посягане и тъпчене на върховенството на закона, на безподобен и невъобразим до в този момент развой на уронване престижа на правосъдната власт, на дестабилизация на държавната власт, на жестоко тъпчене на конституционните и европейски полезности и отказване от демократичните устои на Републиката.

***

За интервала от 2018 година до сегашния миг против Иван Стоименов Гешев в качеството му на прокурор, административен началник на Специализирана прокуратура, заместител основен прокурор и основен прокурор на Република България са постъпили над 70 сигнала с изказвания за осъществени от него нарушавания и/или закононарушения.

***

***

Отговор…

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе стимулирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Д. Д., народен представител в 49-о Народно заседание. 

***

Единият е по делото, станало известно като " Барселонагейт ". Разследването ревизира дали Борисов е прал пари в испанския град. Вторият е по сигнал от гражданско съдружие, за което прокуратурата през вчерашния ден заяви.

***

„ Две години безпорядък, престъпност, миграция, обедняване, без План за възобновяване и резистентност. Поздравявам водачите на Продължаваме промяната и Демократична България за решението.

Съветвам ги да не четат и да не гледат уеб сайтове преди да се сформира кабинет. Поздравявам всички, които желаят да извадят страната от този цялостен безпорядък, до който ни докара знаете кой “. 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Пловдив.

***

„ Асен Василев ще бъде министър на финансите. Надявам се проф. Тагарев да остане. Акад. Денков се обажда на всеки от тях. Отбраната е основна значима за България. Сглобява се един доста мощен кабинет въз основата на първичния, който показахме “.

***

„ Флагът на опозиционната на Владимир Путин въоръжена формация Легион " Свобода России " (Свобода за Русия) се развя над Москва ", съобщи израелската медия мигнюз.

На фрагменти, публикувани в интернет, се виждат бели и сини балони, които прелитат над жилищен квартал в съветската столица и развяват бяло – синьо – бяло знаме.

" Докато ние водим боеве за освобождение на (пограничната с Украйна) Белгородска област, над столицата на нашата татковина се развя флагът на Легиона ", обявиха от подразделението.

***

Украйна ще получава поддръжката на Запада " за години напред ", сподели английският министър председател Риши Сунак, като предизвести съветския президент Владимир Путин, че тактиката му на изчакване " няма да проработи ", предадоха Пи Ей медия и ДПА.

Британският министър председател сподели, че една от " неправилните сметки " на съветския президент е било да мисли, че нашествието му в Украйна ще раздели съдружниците.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР